KMO-portefeuille voor Cybersecurity: Subsidies en Aanvraag

Spinae is erkend door de Vlaamse overheid voor cybersecurityadvies. Je kunt subsidies aanvragen via de KMO-portefeuille voor onze diensten.

Spinae is erkend KMO-portefeuille dienstverlener

Wie komt ervoor in aanmerking?

De KMO-portefeuille is een subsidieregeling die ondernemers financiële steun biedt bij de aankoop van diensten ter verbetering van hun bedrijfskwaliteit. Dit omvat bijvoorbeeld adviesdiensten voor het opstellen van een verbeterplan voor de cybersecurity van uw bedrijf.

Deze steunmaatregel is beschikbaar voor alle KMO’s in het Vlaams Gewest. De specifieke voorwaarden kunnen worden geraadpleegd op de website van VLAIO.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De subsidiebedragen via de KMO-portefeuille variëren afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Kleinere bedrijven ontvangen doorgaans meer steun dan middelgrote ondernemingen, terwijl grote ondernemingen niet in aanmerking komen.

Standaardpercentages zijn 30% voor kleine bedrijven en 20% voor middelgrote bedrijven, met een maximale jaarlijkse subsidie van €7.500 voor beide groepen. Aanvragen kunnen worden ingediend totdat het persoonlijke maximum is bereikt of het portefeuillebudget is uitgeput.

Hoger subsidiepercentage bij cybersecurityadvies

Met de toenemende digitalisering van de economie en samenleving lopen Vlaamse bedrijven een groter risico om gehackt te worden dan ooit tevoren. Om bedrijven aan te moedigen te investeren in cybersecurity, biedt de Vlaamse overheid via de KMO-portefeuille een verhoogd subsidiepercentage aan bij de aankoop van advies over cybersecurity:

  • Kleine ondernemingen: 45%
  • Middelgrote ondernemingen: 35%

Hoe vraag ik deze subsidie aan?

De aanvraag voor de KMO-portefeuille verloopt volledig online. Bij een eerste subsidieaanvraag moet je je bedrijf registreren.

Spinae’s registratienummer

Bij de aanvraag van advies via de KMO-portefeuille bij Spinae, dien je dit registratienummer te gebruiken:

 

DV.A242538