Maak gebruik van onze diensten tegen voordeeltarief.

Spinae is erkend door de Vlaamse overheid als dienstverlener voor advies rond cybersecurity. Via de KMO-portefeuille kan je subsidies aanvragen voor onze adviesverlening.

Wat is de KMO-portefeuille en voor wie is dat?

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat bijvoorbeeld adviezen voor het opstellen van een verbeterplan voor de cybersecurity van jouw bedrijf.

Deze steunmaatregelen zijn er voor elke KMO in het Vlaams Gewest. De exacte voorwaarden kunnen worden opgezocht op de website van VLAIO.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De hoeveelheid subsidie die je kan krijgen via de KMO-portefeuille hangt af van de grootte van je bedrijf.
 
Voor kleine ondernemingen is er meer steun voorzien dan voor middelgrote ondernemingen. Grote ondernemingen komen hiervoor niet in aanmerking (wat de naam ook doet vermoeden: KMO-portefeuille).
 

De standaardpercentages zijn 30% voor kleine ondernemingen en 20% voor middelgrote ondernemingen. 

Voor beide groepen is de steun maximaal €7.500 per jaar. Je kan steun aanvragen tot je persoonlijke maximum is bereikt of tot het budget van de portefeuille is uitgeput.

Hoger steunpercentage voor cybersecurity

Door de toegenomen digitalisering van de economie en de samenleving lopen Vlaamse bedrijven meer dan ooit het risico om gehackt te worden. Om bedrijven aan te moedigen te investeren in cyberveiligheid voorziet de Vlaamse overheid via de KMO-portefeuille in een hoger subsidiepercentage voor de aankoop van advies voor cybersecurity.

  • Kleine ondernemingen: 45%
  • Middelgrote ondernemingen: 35%

Hoe vraag ik mijn subsidie aan?

De aanvraagprocedure voor de KMO-portefeuille gebeurt volledig digitaal. Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag wil doen, moet je je onderneming eerst registreren.

Spinae registratienummer voor KMO-portefeuille

Bij de aanvraag voor de KMO-portefeuille voor advies van Spinae, dien je volgend registratienummer te gebruiken:
 
DV.A242538
Spinae is erkend KMO-portefeuille dienstverlener