Wat zijn de grootste zorgen voor de meeste organisatieleiders? Tijd en geld.

U realiseert zich echter mogelijk niet hoeveel invloed uw netwerk op beide dingen kan hebben.

Wide Area Networks (WAN) voor bedrijven vormen de digitale ruggengraat van elke organisatie. Als u de verkeerde oplossing kiest voor de behoeften van uw bedrijf, valt die fundering uiteen – wat betekent dat het langer duurt voordat uw medewerkers hun werk doen en uw bedrijf waardevolle inkomsten verliest in het proces.

Als u begrijpt wat SD-WAN is en hoe uw organisatie het kan gebruiken, kunt u bepalen welk type netwerk geschikt is voor uw behoeften. In deze blog post introduceren we u tot SD-WAN en helpen we u de rol ervan op de markt te begrijpen.

SD-WAN begrijpen

SD-WAN biedt een geheel nieuwe manier om een ​​netwerk over meerdere locaties te beheren. Het is een manier om het netwerk van een organisatie van hardware naar software te verplaatsen en vertegenwoordigt een verschuiving van datacenters en serverruimtes naar cloud- en SaaS-applicaties.

Ze zijn niet afhankelijk van hardware en kunnen dynamisch het werk verdelen over meerdere verbindingen om zo de MPLS-verbindingen te vermijden die op vandaag nog steeds veel wereldwijde bedrijfsnetwerken teisteren.

Met deze functionaliteit kunnen organisaties MPLS vervangen door een optie die geld kan besparen en de productiviteit van medewerkers kan verhogen. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Dat is het niet

SD-WAN biedt een manier om de netwerkprestaties te verbeteren en medewerkers over de hele wereld met elkaar te verbinden en tegelijkertijd gegevens veilig te houden, en is eenvoudig te schalen naarmate uw bedrijf groeit.

Echter, SD-WAN is in de meeste gevallen niet zo eenvoudig als alleen een door software gedefinieerde oprit naar een privé-netwerk. Het omvat zowel hardware als software en de methoden waarmee het wordt geleverd en waarmee het werkt, verschillen per provider.

Laat je helpen in je zoektocht naar de juiste manier om je bedrijfslocaties veilig en efficiënt met elkaar te verbinden. SD-WAN kan daarbij de aangewezen technologie zijn, maar dat zou ook MPLS of VPLS kunnen zijn.

Spinae biedt duidelijk advies om deze complexe technische oplossingen eenvoudig te maken. We stemmen de diensten af op uw behoeften. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Categories: NetworkingWAN